Der har været en dialog på facebook, som vi lige gengiver her, da den er meget relevant i forhold til den service vi kan forvente at skulle betale for hos Stofa.
Bemærk, at spørgsmål/svar herunder kun gælder for COAX installationer. Antenneforeningen ejer det COAX net der er i Aabybro by, og Stofa / Norlys ejer det meste af den fiber der findes.

Spørgsmål fra et medlem:
Jeg kunne godt tænke mig antenneforeningen kommunikerer klart ud, hvilken kostfri hjælp abonnenterne kan modtage fra nuværende udbyder,
Der er mange forskellige installationer.
Nogen har ældgamle kabler i jorden.
Andre har nyere installationer via kabel netværket.
Nogle er hentet ind fra tidligere fiber udbydere og det er en helt anden type installation via lysledere.
Alt sammen koblet sammen med hustanden evt. netværk.
De yngre kunder kan være en helt anden type kunder der evt. streamer vi netop fiber og router.
Som det ses er det en meget spredt og broget installations variation der kan være svær at adskille.
Denne post kommer efter jeg forstår i en post her har afsløret en har fået beskeden, at tidligere fiberkunder, der kommer in fra tidligere udbyder kan kontakte Stofa, dog har jeg ikke fået bekræftet og det en gratis service eller ej.
Desuden vil jeg gerne høre om formanden eller andre i bestyrelsen har kommunikeret og jordkabler fra forstærker boksen ind i husstanden kan være på virket af det alt omsungne 5G, som skulle kunne indstråle i installationen og det vil jo så ikke være meget værd at indstrålings sikre egen installationer.
Sidst men ikke mindst, hvem skal betale for evt. indstrålings sikring i forhold til de omtalte problematikker, hvis 5 G er så stort et problem, da som nogle af os taler om, var ingen problemer indtil for ca. ½ år siden.
Det leder til om man er bekendt med om der foretaget indrapportering til den styrelse/tjeneste, der sikre 5G ikke forstyrre andre frekvenser.
Jeg har store respekt for det frivillige arbejde bestyrelsen foretager og det sættes der stor pris på.
Synes bare vi som en fælles antenne forening skylder hinanden at finde løsninger og holde en god tone, mens vi finder løsninger på alle de abonnementer, der sidder med en irriteret følelse af at stå på herrens mark uden at få frustrationerne ført til en god og brugbar løsning.
Beklager det lange skriv, men jeg er nu begyndt at få opringninger, da jeg har skrevet her og mener egentligt, det må ligge på forenings plan via bestyrelsen, at få beskrevet muligheder og begrænsninger i de forbindelser abonnenterne har og finde en fælles løsning, der fungere, så der ydes den bedst mulige sevice til alle tilfredshed.
Ser frem til at response fra foreningen i.h.t. den faktuelle problem beskrivelse.
Svar fra Antenneforeningen:
Et særdeles relevant emne. Normalt blander vi i bestyrelsen os ikke så meget i fb dialogen, men henviser gerne til vores hjemmeside www.aabybroantennelaug.dk, hvor man også kan skrive til os, hvis man har spørgsmål og lignende.
Jeg vil dog gerne prøve at give et svar på den her problemstilling. Antenneforeningen ejer COAX nettet i Aabybro by (Hvidt eller sort kabel :-)). Alle fiberforbindelser har vi ikke noget ejerskab over (med undtagelse af Solstrålen og det er en historie for sig selv). Det betyder også at det er ejeren af fiberforbindelserne der bestemmer hvad det koster at få service og hjælp i øvrigt – det blander vi os ikke i.
Dog har vi fået en sådan aftale med Stofa, at hvis man KUN har fiber (i Aabybro by) og ikke mulighed for at modtage signal via COAX, så kan må få TV og Internet til samme priser som vi har på COAX. (Og det skulle gerne være lidt billigere). Hvis man har både COAX og fiber og selv VIL have signal via fiber, så kommer man også til at betale “normal” pris for fiberforbindelsen. Godt for nogen og sikkert skit for andre.
Vi står overfor en stor opgradering af vores COAX net til DOCSIC 3.1, hvilket betyder at der skal skiftes rigtigt meget hardware i vores anlæg i hele byen – herunder mange ledninger og stik – Det vil helt sikkert gøre vores net “tæt”, hvis der skulle være nogle problemer med det i dag – hvilket Stofa dog har bekræftet, at der ikke er jf. seneste målinger, som også kan ses via hjemmesiden.
I forhold til service og “gratis” / “betaling”, så kan I bruge følgende grundregel:
Måling til og med 1. stik inde i huset udføres UDEN betaling. Hvis der er problemer her, så udbedres de af Stofa uden betaling. Dog skal vi være opmærksom på, at skal der en ny stikledning ind ude fra vejen så skal man selv “grave” kablet ned på egen grund. dvs. Stofa vil i givet fald trække et kabel over jorden og ind til huset.
Hvis Stofa kommer ud og måler alt ok ved første stik, så skal I ikke betale noget, men kan evt. henvise til bestyrelsen, hvis Stofa påstår noget andet. Hvis der er noget galt ved første stik i huset, så udbedre Stofa uden beregning. (dog med undtagelse af det med stikledningen og gravearbejdet).
Er der problemer inde i huset, kan man lave en aftale med Stofa og det vil man så i givet fald komme til at betale for – få for en god ordens skyld et overslag på prisen, før i siger ok til at de udbedre eventuelle fejl.